Heipä hei.
Tänään ajattelin tehdä halpaa ja ekologista lähiruokaa.
Tälläkertaa pakkasesta pataan arpoutui majavan selkää ja lisukkeeksi
uunilohkoperunat. Majava saattaa olla hieman tuntematon raaka-aine
perusopiskelijoille joten tässäpä teille
myös resepti.
VAIHE 1
Tämän helpon ja arkisen koululounaan valmistukseen
tarvitset, voita, sipulia, suolaa, katajanmarjoja, valkosipulia, perunoita,
valkosipulijauhoa, rypsiöljyä,
grilimaustetta, balsamicoa ja tietysti pullon punaviiniä, sekä majavanlihaa. Eli kipin
kapin ostoksille.
No nyt, kun tulit kaupasta kotiin huomasit varmaan, ettei
siellä KluxKluxKlux-Marketissa tai Salessa mitään majavanlihaa ollut myynnissä.
Homma meni siis uusiksi. Aloitetaankin siis ihan siitä perinteisestä
metsästyksestä. Ensimmäisenä sinun tulee
suorittaa metsästäjäntutkinto, näitä tutkintoja järjestetään ympärivuoden, joten
nou hätä. Hintaa tälle lystille tulee vain ja ainostaan 20€, jos läpäiset
kokeen ensimmäisellä yrityksellä.
Seuraavana onkin vuorossa liittyminen paikalliseen
metsästysseuraan. Oma seurani perii 30€
jäsenmaksun /vuosi.
Sitten alkaakin se hankalin vaihe koko prosessia, nimittäin
aseen hankkimis- ja hallussapitolupa. Poliisiviranomainen ottaa tästä
käsittelymaksuina vaivaiset 72€. Toivottavasti taustasi ovat kunnossa, että
saat luvat kerralla kuntoon ja sitten eikun ase ostoksille. Itse tyydyin
halpaan rihlakkoon, jonka hinta näyttäisi tällä hetkellä uutena olevan 650€ ja
siihen patruunat haulipuolelle 3,5 millistä 8,5€/10kpl, sekä rihlalle
25€/20kpl. Aika halpaa siis. Kkustannukset ovat olleet vasta vaivaiset 805,5€,
etkä ole vielä edes metsälle selvinnyt. Sitten
onkin aika pakata auto ja suunnata metsästysmaille. Arvioisin, että ehkä joka
kymmenennellä metsästyskerralla voit saada majavaa saaliiksesi. Tämäkin on aika
optimistinen arvio, asiaa helpottaa, jos käyt etukäteen tarkkailemassa tämän
verenhimoisen haapojentappajan liikkeitä. Helpotusta tuo myös, jos jaksat
naapurin mailta hilata pari haapaa majavalle syötäväksi. Nämä tyhmät elikot lankeavat
tähän ansaan aina. Eli bensakuluja tästä kivasta harrastuksesta itselleni olisi
kertynyt kertynyt noin 137,3€ per majava. Huomioi majavan metsästysaika, joka on
koko maassa 20.8.–30.4. ,
näitä paskiaisia voit siis metsästää melkein koko vuoden ympäri.
Tässävaiheessa olet kuluttunat isäsi rahoja vaivaiset 942,8
euroa.
Oletan, että majava on siis hankittu ja voit jatkaa paistin
valmistamista.
Majavan suolistamiseen ja nylkemiseen en aio ottaa tässä
mitään kantaa. Kunhan on terävä pukko niin ei pitäisi olla mitään ongelmia.
Tässä mulkerossa on nahka vielä tiukemmassa, kuin telkässä. Vittuimainen
elukka.
VAIHE 2 – Majavapaisti-
Raakaaineet: majavanlihaa 0,5-1kg
suola
(reilusti)
katajanmarjoja
(10kpl)
läskiä
balsamicoa
(2 korkillista)
mustapippuria
valkospulinkynsiä
(3-5kpl, maun mukaan)
pari
sipulia
1
pullo punaviiniä
1
kpl paistinpannu
1
kpl kattila
1
kpl uunipata
rasvaa
(paistamisen)
1
kpl viinipullonavaaja
Ota pakkasesta sulamaan reilun köntti majavanlihaa. Avaa
viini. Otin tälläkertaa selkäpalan. Irroittele lihat nätisti selkärangasta. Laita selkäranka kattilaan ja reilusti vettä
perään (ota viiniä). Lisää sekaan myös suolaa , sekä muutama katajanmarja. Jätä kiehumaan siksi aikaa, kun ruskistat loput
lihat pannulla.
Leikkaa isoimmat lihaköntsät pariin kolmeen osaan, riippuen
majavan koosta. Oma majavani painoi suolineen 19kg. Laita pannulle reilu köntti voita ja anna
pannun kuumentua kunnolla. Heitä majavan selkälihat perään ja anna ruskistua.
Lisää loppuvaiheessa suola, pippuri ja balsamico. Täytä viinilasisi ja laita uuni lämpiämään
noin 150 asteeseen.
Kaiva kaapinpohjalta esiin uunipata (juuri se outo kapistus,
jonka sait 5 vuotta sitten joululahjaksi) ja aseta se pöydälle. Kaavi kattilaan tällävälin ilmaantunut vaahto
helvettiin ja kaada majavanranka ja liemi uunipataan (ota viiniä). Lisää tämän
jälkeen pataan pannussa ruskistumassa olevat majavanlihat. Lohko sipulit ja lisää ne pataan, muista myös ne kokonaiset
valkosipulinkynnet. Itse heitin myös
vähän läskiä sekaan, kun sitä sattui olemaan ja jos kaupasta oli varaa ostaa
tuoreita kotimaisia juureksia, niin ne kypsyvät myös majavan seurassa ihan
riitelemättä. Minulla ei niitä tälläkertaa ollut, joten tyydyin
uunilohkoperunoihin. Kypsennä koko komeutta uunissa noin 2-4 tuntia, ihan sen
mukaan miten mureaa tai kuivaa haluat. Tarkkaile ettei majava pääse kuivamaan (
tämä aika on tarkoitettu viinin juontiin).
VAIHE 3. Uunilohkoperunat
Ota punaviiniä, jos sitä vielä on. Lohko perunat ja tuuppaa
ne johonkin astiaan. Läimäse perään, öljy, valkosipulijauhe, suola ja
grillimauste. Sekoita kunnolla. Laita lohkotut ja maustetut perunat
uunipellille leivinpaperin päälle. Ota majava pois uunista ja siirrä se
hellalle ja anna muhia miedolla lämmöllä sen aikaa, kun lohkoperunat kypsyvät
uunissa. Nosta uunin lämpö pariin sataan ja laita perunat uuniin. Noin tunnin
kuluttua perunat ovat joko kypsiä tai palaneita. Sen jälkeen ruoka onkin valmista. EIKU
SYÖMÄÄN! ( HUOM! avaa uusi viinipullo).
Kun tämä ihana herkku on lautasellasi voitkin laskeskella
paskeskella, mitä tämä koko komeus tuli maksamaan. Keskikokoisesta majavasta saat lihaa noin
nelisen kiloa. Ajatellaan ,että yksi annos
olisi noin 0,25kg majavanlihaa. Saat siis tästä neljä annosta. Pelkät
metsästyskulut per/annos ovat tällöin vain ja ainoastaan noin 60€. Ihanan
ekologista ja halpaa! Laskujeni mukaan majavan kilohinnaksi tuli noin 236 EUROA, jos
joku haluaa ostaa lihaa niin voin myydä alennuksella 200€/kilo. Eikun siis
padat porisemaan ja edullista koululounasta nauttimaan.
Casino Bonus Codes - JTG Hub
VastaaPoistaThe 서산 출장샵 Casino Bonus 사천 출장마사지 Code JTG1000 사천 출장마사지 is NEW! Use the code to get the 100% bonus up 포항 출장마사지 to $1,000 여수 출장안마 and 1/2 daily deposits and withdrawals. T&Cs apply.